- 0 545 512 11 25
- yenifilizfidancilik@gmail.com
- Küçükgökçeli köyü giriş Merkez/Isparta
Şalak kayısı, Türkiye’nin en değerli kayısı çeşitlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilen bu tür, parlak sarı rengi, lezzeti ve dayanıklılığı ile dikkat çekmektedir. Taze tüketim için ideal olan Şalak kayısı, hem yerel pazarda hem de uluslararası pazarda yüksek talep görmekte ve çiftçiler için kârlı bir ürün haline gelmektedir.
Şalak kayısı, Temmuz ayının ortalarında olgunlaşır. Erken hasat edilen bu çeşit, pazara hızlı bir giriş yaparak avantaj sağlar.
Hasat sonrası uygun koşullarda 2-3 hafta tazeliğini koruyabilir. Taşıma sırasında dayanıklılığı sayesinde uzun mesafe taşımacılığa uygundur.
Şalak Kayısı: Lezzetin ve Verimliliğin Zirvesi
Şalak kayısı, Türkiye’nin en değerli kayısı çeşitlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilen bu tür, parlak sarı rengi, lezzeti ve dayanıklılığı ile dikkat çekmektedir. Taze tüketim için ideal olan Şalak kayısı, hem yerel pazarda hem de uluslararası pazarda yüksek talep görmekte ve çiftçiler için kârlı bir ürün haline gelmektedir.
Şalak kayısı, Temmuz ayının ortalarında olgunlaşır. Erken hasat edilen bu çeşit, pazara hızlı bir giriş yaparak avantaj sağlar.
Hasat sonrası uygun koşullarda 2-3 hafta tazeliğini koruyabilir. Taşıma sırasında dayanıklılığı sayesinde uzun mesafe taşımacılığa uygundur.
Şalak kayısı, özellikle taze tüketim için sofralık olarak tercih edilen bir çeşit olup, yerel pazarlarda yüksek talep görmektedir.
Görselliği ve lezzeti sayesinde Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında büyük rağbet görmektedir.
Ağaç başına sağladığı yüksek verim ve pazar değeri sayesinde çiftçilere önemli bir kazanç sağlamaktadır.
Yeni Filiz Fidancılık, sertifikalı ve yüksek kaliteli Şalak kayısı fidanlarıyla üreticilere destek sağlar.